تماس با ما دیتا پروژکتور | فروشگاه اینترنتی مگاگستر | Megagostar
Data Video Projector Epson EB U04869879 mega gostar مگا گستر دیتا ویدئو پرژکتور پروژکتور عکس مگاگستر - دیتا پروژکتور

دیتا پروژکتور

رزولوشن چیست؟

رزولوشن یک پروژکتور مشخصه ای است که اکثر افراد هنگام جستجو برای جدید درباره ی آن تحقیق می کنند. هر چند، انواع مختلف و تعاریف رزولوشن می تواند بحث انتخاب یک پروژکتور بر اساس رزولوشن آن را بسیار پیچیده کند. فهمیدن مفاهیم اساسی رزولوشن به دلیل نقش کلیدی آن در کیفیت نهایی تصویر ارسال شده بسیار مهم می باشد.

 دانستن این نکته که چه رزولوشنی برای شما بهتر است می تواند به شما در انتخاب پروژکتور مناسب و با ارزش به نسبت پولتان کمک کند، و مهمتر از آن، به کمک آن می توانید پروژکتور مورد نیاز برای کار و برنامه های مورد استفاده ی خود پیدا کنید. در این مقاله ی آموزشی ما تمامی وجه های رزولوشن را بررسی خواهیم کرد، تا شما بتوانید هنگام خرید پروژکتورهای مختلف و رزولوشن های آن ها را با هم مقایسه نمایید. در شروع این مقاله ما تعاریف رزولوشن اصلی و رزولوشن حداکثری را توضیح خواهیم داد.

رزولوشن اصلی و رزولوشن حداکثری

پروژکتورها نمایشگرهای رزولوشن ثابت نامیده می شوند چون آن ها مجموعه ای از تعداد مختلف پیکسل (نقطه های تکی که تصویر را تشکیل می دهند) هستند که می توانند تصاویر را نمایش دهند. به عنوان مثال، یک پروژکتور XGA  می تواند حداکثر تقریباً ۷۸۶۰۰۰ پیکسل را نمایش دهد. این آرایش ثابت پیکسل ها به عنوان رزولوشن اصلی پروژکتور ( native resolution ) شناخته می شوند و با نوع پنل های داخلی LCD یا چیپ DLP که پروژکتور استفاده می کند تعیین می گردند. رزولوشن اصلی در واقع رزولوشن واقعی و

پروژکتور نمی تواند تعداد بیشتری از این مقدار پیکسل را نمایش دهد.

رزولوشن حداکثری، از سوی دیگر کاری با نمایش فیزیکی پروژکتور ندارد. در واقع این رزولوشن به فرمت سیگنال ارسالی از کامپیوتر یا منبع ویدئویی به پروژکتور مربوط می شود. این سیگنال ها فرمت های رزولوشن مختلفی دارند، و هر پروژکتور برای شناسایی چندین نوع از این سیگنال ها برنامه ریزی می شوند. رزولوشن حداکثری در اصل بالاترین رزولوشن سیگنالی است که پروژکتور برای پردازش و نمایش آن برنامه نویسی شده است.

انواع مختلف رزولوشن: SVGA, XGA, SXGA, UXGA

شما حتما در هنگام مطالعه ی مشخصات رزولوشن یک پروژکتور اسامی SVGA، XGA، SXGA و UXGA را شنیده اید. این ها استانداردهای اصلی رزولوشن هستند، و رزولوشن های ثابت (اصلی) مختلف پنل یا چیپ داخلی یک پروژکتور را نشان می دهند، که در آن یک سیگنال ورودی قبل از این که بتواند ارسال شود باید نقشه برداری گردد. چهار اسامی بالا به رزولوشن های متداول مورد استفاده توسط کامپیوترها و پروژکتورها اشاره می نماید. استانداردهای WVGA, WSVGA, WXGA و WUXGA رزولوشن های متداول مورد استفاده ی پروژکتورهای سینمای خانگی صفحه عریض ( نسبت ابعاد ۱۶:۹) را توصیف می کنند.

SVGA و XGA در حال حاضر متداول ترین رزولوشن های موجود هستند. SVGA، با رزولوشن پایین تر (۸۰۰ پیکسل عرض در ۶۰۰ پیکسل ارتفاع) ارزان تر از XGA (1024×768) هستند، ولی سیگنال های کافی را برای سیگنال های HDTV فراهم نمی کنند. اکثریت لپ تاپ های جدید دارای رزولوشن XGA هستند.

مقیاس گذاری: فشرده سازی و توسعه ی رزولوشن

اکثر پروژکتورها می توانند اطلاعات منابع با رزولوشن بالاتر یا پایین تر نسبت به رزولوشن اصلی خودشان را پردازش کنند. برای انجام این کار، زمانی که پروژکتور سیگنالی را دریافت می کند که با رزولوشن اصلی خود مطابقت ندارد آن سیگنال را به منظور نمایش صحیح تصویر به فرمت رزولوشن اصلی خود تبدیل می کند. این عمل مقیاس گذاری نامیده می شود، و هرموقع که صورت می پذیرد همیشه مقداری از کیفیت سیگنال از بین می رود، یا تصویر ناواضح می شود. اگر رزولوشنی بالاتر از رزولوشن اصلی خود را پردازش می کند (مثلاً اگر یک لپ تاپ XGA و یک پروژکتور SVGA دارید)، سیگنال تصویر لپ تاپ XGA به پیکسل های کمتری فشرده خواهد شد. این بدین معنی است که بعضی از پیکسل های لپ تاپ در طول همان پیکسلی که پروژکتور نمایش می دهد پخش می شوند. در عکس ها و ویدیوها این مقیاس گذاری به سختی تشخیص داده می شود، ولی اگر تصویر شما متون ریز دارد فشرده سازی می تواند باعث کاهش کیفیت قابل توجه شود این جایی است که تعریف بین رزولوشن اصلی و حداکثری اهمیت پیدا می کند. فقط این که یک پروژکتور می تواند یک رزولوشن بالاتر را نمایش دهد، به معنی این نیست که آن را به خوبی نمایش خواهد داد.

رزولوشن چگونه بر روی کیفیت تصویر تاثیر می گذارد؟

پروژکتوری با رزولوشن بالاتر اساساً به معنای کیفیت تصویر بهتر می باشد، مخصوصاً بر روی صفحه های نمایش بزرگتر که تصاویر با رزولوشن بالاتر واضح تر و صاف تر به نظر خواهند رسید و بلوک مانند نخواهند بود. این همچنین به این معنی است که شما می توانید در فاصله ی نزدیکتری نسبت به صفحه ی نمایش بنشینید بدون این که پیکسل های تصویر نمایان شوند. همچنین پروژکتورهای با رزولوشن بالاتر کمتر نیاز به فشرده کردن سیگنال خواهند داشت و نقشی در کاهش کیفیت نخواهند داشت. به عنوان مثال، سیگنال های HDTV بر روی پروژکتورهای ۷۲۰p در مقایسه با پروژکتورهای ۴۸۰p بهتر به نظر خواهند رسید.

آیا رزولوشن بالا همواره به معنای تصویر بهتر خواهد بود؟

پاسخ منفی است، همیشه نه. به عنوان مثال، یک دی وی دی ۴۸۰ خط اطلاعات ویدئویی در دسترس دارد. اگر شما یک پروژکتور ۴۸۰p دارید، کیفیت تصویر بسیار خوب خواهد بود. هرچند، اگر پروژکتور خود را به ۵۷۶p ارتقا دهید، چون پروژکتور نمی تواند اطلاعات تصویر اضافی به غیر از آن چه که از سیگنال دریافت می نماید درست کند، نیاز خواهد داشت که تصویر را به مقیاس بزرگتر تبدیل کرده و آن را در ۵۷۶ خط پخش کند که می تواند موجب کاهش وضوح تصویر خواهد شد.

کدام رزولوشن  برای من بهترین است؟

برای شما نیاز دارید تا رزولوشن منبع ویدئویی یا کامپیوتری که با آن استفاده خواهید کرد را بدانید. اگر رزولوشن پروژکتور شما با رزولوشن کامپیوترتان مطابقت داشته باشد تصویر ارسال شده بالاترین کیفیت ممکن را خواهد داشت، چون عمل مقیاس گذاری انجام نخواهد شد. برای مثال، اگر معمولاً از کامپیوتری با رزولوشن XGA استفاده می کنید (و بسیاری از لپ تاپ های جدید در این فرمت هستند)، باید کامپیوتری با همان رزولوشن اصلی XGA خریداری نمایید. اگر از پروژکتور با چند نوع رایانه ی مختلف استفاده خواهید کرد، پروژکتور باید رزولوشنی مشابه کامپیوتر با بالاترین رزولوشن را داشته باشد.

برای دی وی دی، همان گونه که دیدیم، یک پروژکتور ۴۸۰p (WVGA) مناسب خواهد بود. این رزولوشن پروژکتور همچنین تصاویر بسیار خوبی با استاندارد TV تولید خواهئ کرد چون این نوع سیگنال نیز ۴۸۰ خط اطلاعات ویدیویی دارد. ۴۸۰p تصاویر با کیفیت قابل قبول از سیگنال های HDTV تولید خواهد کرد.

برای HDTV، اکثر مردم قبول می کنند که ارتقا از ۴۸۰p به ۵۷۶p ارزش پولی که پرداخت می شود را نخواهد داشت چون این موضوع فقط باعث کاهش جزئی تعداد پیکسل ها و یک سیگنال نسبتاً بهتر HDTV خواهد شد. ارتقا به پروژکتور ۷۲۰p (رزولوشن اصلی HDTV) انتخاب معقول تری برای دیدن نتایج رزولوشن بالاتر است، و سیگنالهای منابعی مانند بلوری و HD DVD نیز همچنین بسیار واضح و صاف خواهند بود.

0 دیدگاه

یک دیدگاه ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.